Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is a leader in developing, designing and delivering not only standard blast installations and abrasives but also custom-made solutions, tailored to the customer and the specific project. A well-coordinated team will be on hand with expert advice and tailored quotes.

Abrasive Straalgrit (Excellent Grit RH)

Bij het stralen of reinigen van oppervlakken is het belangrijk om het juiste straalmiddel toe te passen. Voor mobiele straalwerkzaamheden is dit vaak Excellent straalgrit. Bij Holland Mineraal bestelt u altijd straalgrit van hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn een toonaangevende onderneming op het gebied van alle soorten straalmiddelen en straalinstallaties.

Kenmerken van straalgrit

Excellent Grit is een eenmalig te gebruiken straalmiddel en wordt veel ingezet bij mobiele straalwerkzaamheden aan bruggen, opslagtanks, scheepsindustrie, offshore e.d.. Het is leverbaar in diverse korrelgrootte en verpakt in 25 kg zakken, big bags, afzetsilo's en bulkwagens. Excellent grit wordt veel toegepast bij de reiniging of het verwijderen van vuil en roest. Het staat tevens bekend als voorbehandelingsmiddel voor coaten, metalliseren, emailleren en poedercoaten.

Straalgrit is een veel gebruikt straalmiddel dat bij Holland Mineraal verkrijgbaar is in verschillende korrelgrootte. Welke werkzaamheden u ook uitvoert, bij ons vindt u de juiste straalgritkorrels, ook voor gebruik in straalcabines.

Hm-Pi-001-01/18
48-50 %
22-26 %
13-17 %
3-5 %
2-5 %


Overige elementen zijn slechts als sporen aanwezig.

Scherp/Kantig
Inert
Zwart/Bruin

6-7 Mohs

± 1,4 kg/dm3
± 2,4 kg/dm3
0.1 - 0.4 mm
0.2 - 0.8 mm
0.5 - 1.5 mm
0.25 - 2.0 mm
1.0 - 2.0 mm
1.4 - 2.8 mm

- in bulk met silowagen
- in afzetsilo’s van 12/20 ton
- verpakt in zakken van 25 kg; 1000 kg op pallet
- in big bags

Excellent Grit wordt vooral ingezet bij vrijstraalwerkzaamheden in de volgende sectoren:

  • scheepsbouw;
  • raffinaderijen/olieterminals;
  • offshore/booreilanden;
  • weg- en waterbouw, bruggen, sluizen, viaducten, wegmarkeringen;
  • gevel- en betonsanering.

Geïnteresseerd in Excellent Grit?

Doe dan nu uw aanvraag. Bel ons op 0570 – 62 11 61 , stuur een e-mail naar info@hollandmineraal.nl of vul onderstaand contactformulier in!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht